Malzemeler;
3 - 4 yemek kaşığı toz tarhana
5 su bardağı ( 1 litre) su
yarım yemek kaşığı salça....
kuru nane
üzeri için eritilmiş, pul biberli yağ
(isterseniz tabağınıza beyaz peynir
ilave edebilirsiniz)
Yapılışı;
Daha lezzetli olduğuna inandığım için tarhanayı sade olarak tencerede hafif kavurmayı öneririm. Çok hoş bir kokusu oluyor. Salça,rendelenmiş sarımsak ve suyu ilave ederek,çırpma teli yardımıyla güzelce karıştırarak kaynamasını sağlayın. İsterseniz yağını pişirme esnasında ekleyebilirsiniz. Ya da tabağınıza aldığınızda üzerine gezdirebilirsiniz. Tarhana çorbasını tabağınıza almadan önce bir miktar beyaz peynir alırsanız lezzetini arttırmış olursunuz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder