Kolay Kısır Yapılışı
Malzemeler;
- 1,5 bardak ince bulgur
- 2 adet domates
- 2 adet salatalık...
- taze nane
- yarım demet maydanoz
- 3 - 4 bağ yeşil soğan
- 1 yemek kaşığı biber ya da domates salçası
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 bardak sıcak su
- kornişon turşu
- limon suyu
- nar ekşisi
Kısırlık bulguru bir tencereye alın ve üzerini biraz aşacak ölçüde sıcak su ile ıslatın. Salçayı da ilave edin. 15 dakika şişmesini bekleyin.
Diğer taraftan soğanları ince ince doğrayın. Farklı bir tabakta kornişon turşu, domates, maydanoz, salatalık ve naneyi ince bir şekilde doğrayın ve bir kenarda bekletin.
Şişmiş olan bulguru salça ve yağ ilavesi ile hafifçe yoğurarak özleştirin. Bütün doğradığınız malzemeleri de karıştırdığınız bulgurun üzerine ilave ederek hafifçe karıştırın. Servis tabağınıza kısırı istediğiniz miktarda alın, üzerine limon ve nar ekşisi gezdirerek ikrama hazır hale getirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder