4 Kasım 2012 Pazar

Revani Tarifi







REVANİ Nasıl Yapılır?

Kek pişirme kolaylığında, nefis bir tatlı tarifi..

Malzemeler;

4 adet yumurta
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağından biraz az irmik
1 su bardağı şeker....

1 su bardağı yoğurt
2.5 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
hindistan cevizi


Şerbeti için;

3 çay fincanı şeker
3 çay fincanı su
limon suyu


Yapılışı;

Bildiğiniz kek yapımıyla aynı şekilde hazırlanır. Önce karıştırma kabına şeker ve yumurtayı koyup iyice çırpın.Sonra diğer malzemeleri ilave edip kek kıvamına getirin.Kek kıvamına getirmiş olduğunuz harcı yağlanmış fırın tepsisine boşaltın.175 Derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.


Şerbetin Hazırlanışı;

Tencereye şeker ve suyu koyup kaynayana kadar karıştırın.Kaynamaya başlayınca yaklaşık 8 - 10 dakika daha kaynatın.Ocaktan almadan 3 - 4 dakika önce limon suyunu ilave edin.Fırından çıkartmış olduğunuz revaninin üzerine soğuk şerbeti gezdirin.Servise hazırlarken üzerine hindistan cevizi gezdirin.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder