17 Ocak 2013 Perşembe

Peynirli Kolay Poğaça Tarifi








Peynirli Kolay Poğaça Yapılışı


Çay saatlerimizin vazgeçilmez yiyeceği poğaçanın en kolay hali.

Malzemeler;

1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
3 su bardağı un...

150 gr. margarin
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke
beyaz peynir (istediğiniz başka malzeme de olabilir)
1 adet yumurta
tuz

Yapılışı;

Unu derin bir kaba koyun ve ortasını havuz şeklinde açın. Yumurtanın beyazı (sarısını üzeri için ayırın), yoğurt, margarin, sirke, kabartma tozu ve tuzu bu havuza ilave edin ve karıştırın. Sonra un ile birlikte yoğurmaya başlayın. Hamur elinize yapışmayacak kıvama gelmeli. Gerekirse bir miktar daha un ilave edebilirsiniz. İyice yoğurduğunuz unu bir kenarda 10 - 15 dakika dinlendirin.
Elinizle yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, eliniz yardımıyla hamuru açın. İçine istediğiniz malzemeyi koyarak, istediğiniz şekli vererek kapatın. Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye hazırladığınız hamurları dizerek yumurtanın ayırdığınız sarısını da üzerlerine sürün. Çatalla şekil verebilir, çörek otu veya susamla süsleyebilirsiniz.
Önceden ısıttığınız 180 derecedeki fırında pişirin.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder