25 Mart 2013 Pazartesi

Çikolatalı - Şekilli Milföyler




Malzemeler;

Dondurulmuş hazır milföy hamuru
Damla çikolata
Üzeri için pudra şekeri

Yapılışı;




 

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında....
kıvama gelince, bıçak yardımıyla köşeden 1 cm kalacak şekilde resimde gördüğünüz gibi kesin.Bunu iki kez tekrarlayın.Ortasına damla çikolata koyun.Karşılıklı iki ucu da sırayla çikolatanın üzerine kapatın.




En son da kalan karşılıklı uçları kapatın.Açık kalan kısımlarını da kapatıp, yağlı kağıtla kapladığınız tepsiye alın.Üzerlerine de damla çikolata ekleyin.180 derece ısıdaki fırında 40-45 dakika pişirin.Fırından alır almaz üzerlerine pudra şekerini süzgeç yardımıyla serpin.Sıcacık olarak afiyetle yiyin.Farklı şekiller de deneyebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder