2 Kasım 2012 Cuma

Mantarlı Tavuk Buğulama Tarifi







Mantarlı Tavuk Buğulama Tarifi


Malzemeler;

1 adet fırında pişmiş tavuk
1 küçük soğan
1 kereviz sapı
1 küçük havuç...

125 gr tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı un
3 karanfil
bir tutam tarçın
yarım kg. konserve domates
500 gr. mantar
tuz, karabiber

Yapılışı;

Tavuğu 7 - 8 parçaya ayırıp yıkayın ve kurutun. Soğan, kereviz ve havucu ince ince doğradıktan sonra geniş bir tavaya koyup 4 çorba kaşığı tereyağı ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile kısa bir süre soteleyin. Tavuk parçalarını hafifçe unlayın ve tavaya ekleyin. Harlı ateşte, arada bir çevirerek hafif kızarana dek sote edin. Karanfil, tarçın ve domatesi ekleyin. Tuz ve karabiber serpin. Orta hararetli ateşte 30 - 40 dakika, gerek görürseniz bir miktar su ekleyerek pişirin. Mantarları kalan yağ ile harlı ateşte 7 - 8 dakika soteleyin. Tuz serpin ve tavukla karıştırın. Kalan tereyağını ekleyip eriyene dek karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder