25 Mart 2013 Pazartesi

Yabanmersinli-Tarçınlı-Cevizli Hafif Kek




Yabanmersinli-Tarçınlı-Cevizli Hafif Kek Yapılışı


Her zaman yaptığımız kekten biraz farklı olarak hazırlanıyor.Çok nefis ve hafif.Fazla kabarmıyor.Birlikte yapalım.

Malzemeler;....



1,5 su bardağı un
150 gr. eritilmiş tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1,5 çay bardağı süt
2 ad. yumurta
bir fiske tuz
1/2 çay bardağı ceviz içi
1/2 çay bardağı yabanmersini
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın


Hazırlanışı;




Karıştırma kabında un, tuz ve kabartma tozunu kaşık yardımıyla karıştırın. Üzerine eritilmiş tereyağı ve pudra şekeri ilave edip mikser yardımıyla çırpın.Yumurtaları ve sütü ekleyerek kıvam alana kadar çırpmaya devam edin. Kıvama gelince, ceviz, tarçın ekleyin.yağlanıp unlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye karışımı boşaltın. Üzerine yabanmersini ve bir miktar ikiye ayrılmış cevizleri serpip hafifçe bastırın.150 derece ısıdaki fırında 35-40 dakika pişirin.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder