Hünkar Beğendi Yapılışı
Misafirlerinize özenerek ikram edeceğiniz bir tarif.
Et İçin Malzemeler;
yarım kg. kuşbaşı doğranmış koyun eti1 baş kuru soğan...
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvıyağ veya tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz, karabiber
Patlıcanlı Miyane (Meyâne) İçin Malzemeler;
4 adet patlıcan2 yemek kaşığı sıvıyağ veya tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
Etin Hazırlanışı;
Bir tencereye soğanları ve eti koyup susuz olarak pişirmeye başlayın. Etler suyunu çekince bir miktar kaynar su ilave ederek pişirmeye devam edin. en son tuzunu ve karabiberini de ilave ederek ocaktan alın.Patlıcanlı Miyane Yapılışı;
Patlıcanları yıkayıp kurulayın. İsterseniz fırında isteseniz ocakta közleyerek pişirin. Patlıcanlar hazır hale gelince kabuklarını soyup, bıçak yardımıyla doğrayın ve çatalla ezin.Bir tencereye yağ ve unu koyarak hafif kavurun. Unun çiğ kokusu gitsin. Ezdiğiniz patlıcanları bu un ve yağ karışımına ekleyip bir müddet karıştırarak pişirin ve iyice özleştirin. Ardından sütü de ilave ederek karıştırın. Ateşten almaya yakın kaşar peyniri rendesini ilave ederek karıştırın ve ocaktan alın.
Servis tabaklarına önce patlıcanlı miyane, üzerine de pişirdiğiniz etten birkaç kaşık koyarak sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder